Termenii si conditii

Termeni şi Condiţii

Aceşti termeni şi condiţii se aplică direct tuturor serviciilor noastre disponibile online, prin e- mail sau telefon. Prin accesarea, căutarea şi utilizarea website-ului nostru şi/sau prin efectuarea unei rezervări, confirmaţi şi sunteţi de acord că aţi citit, înţeles şi aţi fost de acord cu toţi termenii şi condiţiile precizate mai jos acestei pagini, conţinutul şi infrastructura acestor pagini şi serviciul de rezervări online oferit pe aceste pagini şi prin acest website sunt în proprietatea, operate şi furnizate de SC Hotel Biscuit SRL, şi sunt furnizate doar pentru uzul dvs. personal, non-comercial, conform termenilor şi condiţiilor de mai jos.

1. Scopul Serviciului nostru

Prin acest website, noi, SC Hotel Biscuit SRL, oferim posibilitatea vizitatorilor de a se realiza rezervari. Din momentul în care faceţi rezervarea, noi transmitem detaliile rezervării printr-un e-mail de confirmare pentru şi în numele hotelului. Serviciile noastre sunt disponibile exclusiv pentru utilizarea personală şi non-comercială. De aceea, nu aveţi permisiunea de a revinde, folosi, copia, afişa, salva sau reproduce orice conţinut sau informaţie, software, produse sau servicii disponibile pe website-ul nostru pentru orice activitate sau scop comercial sau competitiv.

2. Tarife

Toate tarifele pe website-ul nostru sunt afişate incluzând TVA şi toate celelalte taxe, cu excepţia cazului când se menţionează altfel pe website-ul nostru sau în e-mailul de confirmare. Uneori preţuri mai mici sunt disponibile pe website-ul nostru pentru un sejur specific la hotel, însă aceste preţuri pot avea restricţii şi condiţii speciale, de exemplu cu privire la anulare şi rambursare. Vă rugăm să verificaţi camera şi detaliile preţului cu atenţie pentru orice asemenea condiţii anterior efectuării rezervării.

3. Confidenţialitate

Hotel Biscuit foloseşte standarde etice înalte şi vă respectă intimitatea. Cu excepţia cazurilor în care legea cere divulgarea în orice jurisdicţie relevantă şi cu excepţia transmiterii la hotelul relevant a numelui, adresei de e- mail şi a detaliilor cardului dvs. de credit în vederea efectuării rezervării, nu vom divulga informaţiile dvs. personale unor terţe părţi fără consimţământul dvs.

4. Card de credit

Hotel Biscuit solicită detaliile cu privire la cardul de credit pentru a garanta rezervarea dvs. Pentru anumite preţuri sau oferte speciale, vă rugăm să reţineţi: cardul dvs. de credit va fi preautorizat sau debitat (uneori fără posibilitatea de rambursare) după rezervare şi confirmarea rezervării. Vă rugăm să verificaţi cu atenţie detaliile camerei pentru oricare asemenea condiţii înainte de a efectua rezervarea. În cazul fraudării sau a utilizării neautorizate a cardului dvs. de credit de către terţe părţi, cele mai multe bănci şi companii de credit vor suporta riscul şi vor acoperi pagubele rezultând dintr-o asemenea fraudă sau folosire greşită, care pot fi subiectul unei sume deductibile (stabilită de obicei la 50 EUR sau echivalentul în moneda dvs. locală).

5. Anulare

Efectuând o rezervare, acceptaţi şi sunteţi de acord cu politica de anulare/neprezentare (Vezi Regulament Hotelier) şi cu orice termeni şi condiţii suplimentare, care se pot aplica rezervării sau pe durata sejurului dvs. inclusiv pentru serviciile executate şi/sau produsele oferite de hotel. Politica generală de anulare şi neprezentare a fiecărui hotel este disponibilă pe website-ul nostru pe pagina de informaţii a hotelului, pe durata procedurii de rezervare. Vă rugăm să reţineţi că anumite preţuri sau oferte speciale nu sunt eligibile pentru anulare sau modificare. Vă rugăm să verificaţi cu atenţie detaliile camerei pentru oricare asemenea condiţii, anterior efectuării rezervării. Vă rugăm să notaţi că puteţi fi încasat pentru anularea dvs. în conformitate cu politica de anulare şi neprezentare a hotelului. Recomandăm să citiţi cu atenţie politica de anulare şi neprezentare a hotelului, anterior efectuării rezervării.

6. Notificări pentru utilizatori

Ca utilizator, înţelegeţi şi sunteţi de acord cu următoarele responsabilităţi:

- să furnizaţi date adevărate, exacte şi complete despre dumneavoastră;

- să menţineţi şi înnoiţi, atunci când este cazul, datele de înregistrare pentru a fi adevărate, exacte şi complete.

Accesând formularul de rezervare prin care vă transmiteţi datele dumneavoastră personale în vederea efectuarii unei rezervari, declaraţi că sunteţi de acord cu următoarele:

- ca datele personale solicitate să fie colectate, stocate şi prelucrate de către Hotel Biscuit;

- ca datele personale să fie utilizate pe o perioadă nedeterminată, precum şi în vederea unor contactări ulterioare;

- să primiţi din partea Hotelului Biscuit diverse oferte de cazare la locatiile noastre obiecte, serviciul de tip newsletter (primeşte noutăţi prin e-mail).

7. Revizuirea acestor Termeni şi Condiţii

Hotel Biscuit, în calitate de administrator al website-ului www.hotelbiscuit.ro poate, în orice moment şi fără notificare prealabilă, să revizuiască aceste Termene şi Condiţii prin actualizarea lor. Sunteţi obligat să respectaţi oricare şi toate astfel de revizuiri şi de aceea va trebui să vizitaţi această pagină a Website-ului nostru în mod periodic pentru a lua la cunoştinţă notificările actualizate.

Regulament hotelier

Dragi oaspeţi,

Dorinţa noastră este să vă oferim o experienţă de neuitat din punct de vedere al cazării precum şi al celorlalte servicii. Pentru a putea să vă oferim toate acestea am stabilit o serie de reguli de care vă rugăm, în mod respectuos, să ţineţi cont atât în timpul cât şi după ce s-a încheiat sejurul dumneavoastră în hotelul nostru.

Check-in / check-out

Ziua Hoteliera incepe la ora 15:00 si se termina la ora 11:00 a zilei urmatoare. Eliberarea spatiilor de cazare dupa terminarea zilei hoteliere - ora 11:00, impune plata urmatoarelor taxe suplimentare: 25% din tariful contractat in cazul in care spatiile de cazare vor fi eliberate pana la ora 16:00, 50% din tariful contractat in cazul in care spatiile de cazare vor fi eliberate pana la ora 19:00 , 100% din tariful contractat in cazul in care spatiile de cazare vor fi eliberate dupa ora 19:00

Hotelul trebuie sa-si informeze oaspetele de achitarea la receptia hotelului a serviciilor suplimentare solicitate de acesta si neincluse in tariful de cazare.

Room Service este disponibil la cerere, contracost.

Modalităţi de plată

  • Cărţile de credit sunt acceptate, dar şi plata în numerar şi transfer bancar.
  • Carti de credit acceptate: Mastercard, Visa, Maestro

* Prin completarea formularului de rezervare , sunteti de accord cu conditiile rezervarii si a platii in avans. Datele cardului dumneavoastra sunt in siguranta cu noi. Accesul va fi oferit numai personalului autorizat. In cazul in care nu putem face tranzactia, datele cardului vor fi distruse.

Conditii de rezervare

Rezervarea spatiilor de cazare se va face in scris, completand formularul de rezervare on-line, prin fax sau e-mail, sau apeland nr. de telefon 0264 701 381 (mobil 0758 090 095). Comanda de rezervare va fi confirmata/infirmata de catre hotel, in scris, in maxim 24 de ore.Suplimentarea ulterioara a serviciilor hoteliere comandate va constitui obiectul unei noi comenzi de rezervare.

Pentru cazul in care faceti rezervarea telephonic/ fax/ e-mail si nu avem la dispozitie datele dumneavoastra de card, plata in avans este necesara pentru a avea garantia efecuarii rezervarii. Conditii de modificare/anulare a rezervării

Toate modificarile, decomandarile si anularile se vor face numai in scris, mentionandu-se data, numarul comenzii de rezervare si numele in clar al clientului pe numele caruia s-a facut rezervarea.

Vă rugăm să reţineţi: pentru toate rezervarile garantate cu cardul de credit va fi încasat preţul total pentru rezervare .

Dacă rezervarea este anulată, modificată sau în caz de neprezentare, va fi încasat preţul total pentru rezervare.

*Conditii speciale

1. Evenimente/ oferte speciale

Pentru toate rezervarile facute pentru perioadele de sezon plata se face integral la momentul rezervarii si sunt nereturnabile In caz de anulare/modificare/neprezentare, pretul total al rezervarii va fi incasat si va fi nereturnabil.

Tarife

Tarifele noastre diferă în funcţie de tipul de cameră pentru care optaţi, disponibilitate,zi, anotimp,. Va rugam sa verificati in permanenta tarifele si ofertele pe care Gratificaţiile şi costurile serviciilor. Gratificaţiile pentru personalul hotelului sunt la latitudinea clienţilor noştri şi nu vom solicita costuri suplimentare pentru servicii.

Fumatul

Nu este permis fumatul în camere sau în spaţii publice; există locuri special amenajate. Se va percepe o taxă de igienizare de 50 euro, pentru camerele în care s-a fumat.

Spaţiul de parcare şi autoturismele

Este posibilă parcarea gratuit la proprietate, in limita locurilor disponibile.Pentru parcare se face rezervare. Deşi luăm toate măsurile de precauţie, nu ne asumăm responsabilitatea în caz de furt sau de daune pe suprafaţa proprietăţii noastre.

Siguranta obiectelor personale

Nu ne asumam nci un fel de raspundere pentru obiectele uitate, pierdute sau presupus furate in incinta hotelului, restaurantului, barului.

Confidenţialitatea informaţiilor

Dacă ne contactaţi prin e-mail, fax sau prin intermediul acestui site, ne vom permite să vă contactăm în viitor pentru a vă trimite materiale şi oferte promoţionale sau a vă informa în legătură cu evenimentele pe care le vom organiza. Nu vom folosi niciodată numele sau informaţiile despre dumneavoastră fără să avem în prealabil acordul dumneavoastră. Veţi avea posibilitatea să ne comunicați dacă doriţi să primiţi aceste informaţii în viitor.

Oaspeti suplimentari si musafiri

Puteti primi musafiri sau oaspeti in camera dumneavoastra intre orele 8.00 am si 20.00 pm, fara costuri suplimentare. In cazul in care primiti oaspeti in intervarul 20.00 pm-8.00 am acestia vor trebui sa achite diferentele de tarif pentru a II a persoana si sa se inregistreze la receptie.

Dispute şi reclamaţii

Ne rezervam dreptul de a debita cardul oaspetilor nostrii independent de dorinta lor, in cel putin urmatoarele cazuri: cand ati plecat fara sa platiti, cand prin activitatea dumneavoastra ati produs stricaciuni sau distrugeri, cand ati plecat cu obiecte care nu va apartin si ati uitat sa le platiti la receptie, si cand nu ati anulat rezervarea la termenele stabilite mai sus. Orice controversă, dispută sau reclamaţie care ar putea să apară în urma aplicării politicii hotelului nostru, vom incerca sa o rezolvam pe cale amiabila, in cazul in care acest lucru nu este posibil va intra sub jurisdicţia tribunalului.

Program de eliminare a clientilor indezirabili

Ne rezervam dreptul de a refuza cazarea clientilor in stare de ebrietate sau nepoliticosi si turbulenti care prin atitudinea lor aduc prejudicii imaginii hotelului sau deranjeaza alti client. De asemenea tinanad cont de cele mentionate mai sus ne rezervam dreptul de a ne selectiona clientii.

Clauze finale

Consideram ca orice client in momentul cazarii sau in momentul accesarii vreunui serviciu la hotelul nostru a luat cunostinta de termenele si conditiile mai sus mentionate si le-a acceptat tacit. Modificări ale politicii hotelului Politica hotelului poate fi modificată fără a se face notificări în prealabil.

loading ...